TFA termometr kuchenny mechaniczny do kontroli temperatury mięsa
Termometr kuchenny TFA mechaniczny z sondą szpilkową do mięsa. Termometr przeznaczony jest do zastosowań w gastronomii – służy do kontroli temperatury potraw w ich wnętrzu, np. pieczonego / smażonego mięsa. W tym celu termometr posiada sondę szpilkową (wbijaną) o długości około 100 mm. Całość wykonana jest z materiałów odpornych na wysoką temperaturę (stal nierdzewna, szkło). Na tarczy naniesione są grafiki zwierząt symbolizujące zalecaną docelową temperaturę konkretnego rodzaju mięsa z oznaczeniem stopnia wypieczenia.
Dlaczego warto?
wysoka, niemiecka jakość wykonania i użytych materiałów (stal nierdzewna)
sonda wbijana do pomiaru temperatury mięsa w jego wnętrzu / środku
szeroki zakres pomiarowy od 0°C do +120°C z czytelną skalą
oznaczenia graficzne zwierząt symbolizujące zalecaną temperaturę konkretnego rodzaju mięsa